Museumschip Hudson

Home     De Hudson    Tentoonstelling    Uit het archief    Media  Algemene informatie Sponsorpagina  Facebook  Twitter

Opening museum 25 januari 2003

 

 

De dagen voor de opening waren de vrijwilligers druk bezig schoon schip te maken en alles in gereedheid te brengen voor de eerste presentatie. Op 25 januari 2003 was het dan eindelijk zover. Het museum kon eindelijk officieel worden geopend. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in het 'Visserijmuseum' te Vlaardingen in tegenwoordigheid van heel veel belangstellenden en oud opvarenden van de 'Hudson'.

De officiële openingshandeling werd verricht door de heer De Vree, directeur van Smit Internationale.

Overdracht van de scheepsbel door de voorzitter van het Nationaal Sleepvaart Museum te Maassluis.

De glunderende voorzitter van de Stichting Help de Hudson,
de heer P. Nijs

 

Maarten Bezuijen vraagt de genodigden aan boord te komen.

De belangstelling tijdens de opening van het museumschip was groot. Namens het gemeentebestuur waren burgemeester Bruinsma en wethouder B. van der Velden aanwezig. De burgemeester liet zich graag een en ander uitleggen over het schip. Een drijvend museum is de derde functie die het schip krijgt. 

   

 

De in het schip ingerichte expositie over de Hudson mocht zich in een grote belangstelling verheugen. Met deze speciale tentoonstelling is geprobeerd een beeld te geven van het leven aan boord van schepen van de Nederlandse zeesleepvaart én de koopvaardij gedurende de tweede wereldoorlog.

In de eerste drie maanden na de opening werd de Hudson door ca. 700 bezoekers bezocht.

Er is veel te zien aan boord. In de eerste plaats wordt de bezoeker een blik gegund hoe het leven aan boord van een kleine zeesleper is geweest. Het geheel gerestaureerde schip laat zien hoe vijftien opvarenden gedurende vele maanden op zee met elkaar moesten wonen en werken. Soms vechtend tegen de elementen zoals een woeste zee, storm, ijzige kou of  moordende hitte. Dat vaak met een sleep achter zich die binnen de afgesproken tijd van A naar B moest worden gebracht over soms zeer grote afstanden.

Het bestuur en een kleine groep van vrijwilligers heeft zich ruim twaalf jaar ingespannen om dit monument van de vergetelheid te redden. Veel dank is er ook voor de vele bedrijven die vertrouwen in het project hadden en onze donateurs. Dank zij hen kan de 'Hudson, bewaard blijven voor het nageslacht en is met recht een deel van

“HOLLANDS GLORIE"

 

           kk

    

 

Disclaimer

De informatie op www.museumschiphudson.com is met grote zorg samengesteld. De ervaring heeft echter geleerd dat het ondanks de betrachte zorgvuldigheid kan voorkomen dat de informatie op deze website verouderd is of onjuistheden bevat. De "Stichting Help de Hudson" aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade ontstaan door het gebruik van de informatie op deze website.       

Contact: i

W. van der Linde

iinfo@museumschiphudson.com